Manuele Therapie
Stijve gewrichten, stramme spieren, blokkages, ... kennen geen geheimen voor de manuele therapie. De oorzaak van de pijn wordt opgespoord en behandeld aan de hand van gevorderde behandeltechnieken zodat je in 'no time' van je klacht verlost bent.
​
Deze technieken omvatten: mobilisaties, oscillaties, manipulaties, harmoniserende technieken en stretching.
Ook wanneer je klacht eerder neurogeen van aard is (uitstralingspijn van een zenuw, hernia gerelateerde klachten, …) weet de manuele therapie raadt.
Indien nodig zal de manuele behandeling aangevuld worden met een oefenschema. Vaak ligt een verkeerde houding of een spieronevenwicht aan de basis van de klacht, met de juiste oefeningen pakken we dit aan!
Algemene Revalidatie
Elke revalidatie is anders, daarom staan wij voor je klaar met een individuele aanpak. We begeleiden je tot je weer volledig hersteld bent.
We starten met een grondig onderzoek om een duidelijke inschatting te maken van de impact van je letsel. Op basis daarvan maken we een behandelplan op.
Doorheen de revalidatie herevalueren we geregeld, zo volgen we je progressie objectief op.
​
Uit ervaring weten we dat de meest efficiënte aanpak bij een revalidatie de ‘actieve aanpak’ is. Wanneer alles weer soepel en mobiel is, werken we aan de kracht en de stabiliteit van de gekwetste structuren. Zo word je weer even sterk als voordien, of zelfs sterker!
Myofasciale Therapie
Dry Needling
Spieren liggen vaak aan de basis van een klacht. Door opgebouwde spanning kunnen ze lokaal pijn geven, maar ook uitstralen naar andere zones en soms zelfs zorgen voor bewegingsbeperking. Met behulp van Dry Needling maken we deze aanhoudende spanning efficiënt los.
Niet zo’n fan van naaldjes? Ook dan kunnen we binnen de Myofasciale therapie veel voor je betekenen dmv manuele technieken, foamrolling, stretching, taping, …
Wanneer het probleem opgelost is, is het minstens even belangrijk om onevenwichten in je houding of bewegingspatroon op te sporen en aan te pakken. Zo zorgen we ervoor de spanning niet zomaar terug keert.
Wanneer je als (recreatieve) sporter een blessure oploopt of een operatie moet laten uitvoeren, is dit vaak een streep door de rekening. Wij staan voor je klaar om deze domper op te vangen en om je prestaties weer naar een hoger niveau te tillen.
Sportrevalidatie ziet er initieel hetzelfde uit als een andere revalidatie. We doen een grondig onderzoek, stellen doelen en herevalueren op vaste momenten. Doorheen de revalidatie zorgen we ervoor dat je conditie op peil blijft zodat je niet van bij nul moet herbeginnen. Naar het einde toe worden de oefeningen steeds specifieker gericht op jouw sport. Om de overgang naar de sport zo klein mogelijk te maken, bieden we ook outdoor revalidatie aan.
Sportrevalidatie
Handrevalidatie
Handrevalidatie is een specialisatie specifiek gericht op de behandeling van letsels aan pols, hand en vingers.
Dergelijke letsels zijn vaak sterk beperkend en hebben een enorme invloed op het dagelijks functioneren.
Een specifieke aanpak is daarom van groot belang om het herstel optimaal te sturen.
Om zo snel mogelijk de normale handelingen te hervatten, wordt er gekeken naar de noden van je pols/hand tijdens het werk, bij hobby's enz.
Oedeem verwijst naar de aanwezigheid van vocht op plaatsen in ons lichaam waar het eigenlijk niet of nauwelijks aanwezig zou mogen zijn. Het kan op verschillende manieren ontstaan; na trauma, operatie, kanker, aangeboren ... . Oedeemproblematiek kan erg hinderlijk zijn, daarom is een specifieke en gespecialiseerde aanpak nodig.
In de praktijk staat Trees voor je klaar om je met grootste zorg te behandelen. Ze maakt hierbij gebruik van decongestieve lymfatische therapie. Dit bestaat uit huidzorg, compressietherapie, oefentherapie en manuele lymfedrainage.
Minstens even belangrijk is een goede communicatie met de huisarts en thuisverpleegkundigen om een zo efficiënt mogelijke behandeling te kunnen geven.
Lymfedrainage & oedeemtherapie
Screening en blessurepreventie
​
Recreatieve sporter of atleet? Iedere sport en iedere sporter is anders, maar toch kan iedereen baat hebben bij een grondige screening. Blessures komen immers steeds onverwacht en ongewenst!
Tijdens de screening brengen we de parameters als kracht, lenigheid, stabiliteit en performance zo gedetailleerd mogelijk in kaart om een beeld te krijgen van het risicoprofiel. Met deze gegevens gaan we aan de slag om enerzijds je ‘zwakke schakels’ weg te werken en anderzijds bouwen we op een onderbouwde manier je trainingsschema op.
Hierdoor kunnen we er samen voor zorgen dat je met plezier en zonder pijn kan blijven sporten!
​
Tijdens een zwangerschap ondergaat je lichaam heel wat veranderingen. Dit is normaal en nodig om de baby voldoende ruimte te geven maar dit kan soms pijnklachten geven zoals bekkenpijn en rugpijn. Hiervoor kan je steeds bij ons terecht voor de manuele aanpak, advies en oefentherapie.
​
Wil je na de bevalling opnieuw fit geraken en terug beginnen sporten?
We helpen je op weg met de juiste oefeningen en het opnieuw opbouwen van je conditie, dit met extra aandacht en integratie van de bekkenbodemspieren.
Merken we op dat er effectief een probleem is met je bekkenbodemspieren, dan sturen we je graag door naar een gespecialiseerde bekkenbodemtherapeut.
​