top of page

De meeste mensen denken dat je bij een osteopaat moet zijn voor rug- en nekklachten. Maar wist je dat de osteopaat nog veel meer klachten behandelt? Hoofdpijn/ migraine, ademhalingsmoeilijkheden, kaakproblemen, buikpijnen, fertiliteitsproblemen, … zijn slechts enkele voorbeelden hiervan.

 

Het lichaam bestaat uit verschillende systemen (skelet-, spier-, organen-, bloedvaten-, neurologisch-, lymfatisch- en fasciaal- systeem) die elkaar in evenwicht houden. Als dat evenwicht verstoord raakt, en het lichaam dat zelf niet meer kan herstellen, ontstaan er klachten. De oorzaak van de klachten ligt echter niet altijd op de plaats waar pijn wordt waargenomen. Een osteopaat kan het lichaam helpen dat evenwicht te herstellen door manueel bewegingsverliezen binnen deze systemen te zoeken en te behandelen. Alles wordt in kaart gebracht en je krijgt een behandeling op maat.

Je kan ook preventief naar de osteopaat komen. Zorg voor evenwicht in je hele systeem.

Beter voorkomen dan genezen!

Binnen REACT kan je bij onze collega Marthe terecht voor osteopathie. Ze heeft ook een praktijk in Lebbeke. Voor extra informatie over osteopathie kan je op haar website terecht: www.osteopaatmarthedesaedeleir.be

Wat is osteopathie?

REACT-2023-©BUROBONITO-40.jpg

Praktische informatie 

Voor osteopathie heb je geen doorverwijzingsbrief van de dokter nodig.

In de eerste behandeling wordt er grondig onderzocht en een persoonlijk behandelplan opgesteld. Deze eerste consultatie duurt 45 min tot 60 minuten. Daaropvolgende behandelingen nemen ongeveer 45 min in beslag. 

Het tarief voor een eerste behandeling bedraagt 65 euro. De vervolg afspraken bedragen 60 euro. Deze kan zowel cash als via de payconiq bancontact app betaald worden.

 

Als erkende osteopaat wordt er telkens een attest bezorgd die u kan indienen bij de mutualiteit. U kan per mutualiteit terugvinden wat de terugbetaling voor osteopathie bedraagt. Deze terugbetaling kan variëren, dus vraag dit even na bij uw ziekenfonds.

Marthe is steeds op donderdag aanwezig in de praktijk. Een afspraak maken kan telefonisch of via de online agenda. 

bottom of page